Παρακαλώ πατήστε I understand Διαβάστε περισσότερα

Κατανοώ

Το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του, δημιούργησε την τρέχουσα σελίδα με σκοπό να ενημερώσει, διευκολύνει και πληροφορήσει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του σχολείου.

Για συνέχεια στην πλοήγηση στην ιστοσελίδα, παρακαλώ πατήστε Κατανοώ

Με το παρόν δελτίο τύπου, το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, η Διεύθυνση και ο σύλλογος εκπαιδευτικών αυτού, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το Δ.Σ. του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την ευγενική χορηγία ενός 3d εκτυπωτή και ενός 3d σαρωτή στο εργαστήριο Τριδιάστατης απεικόνισης του σχολείου μας.

Από το 2011 στο σχολείο πραγματοποιούνται εργαστήρια δημιουργίας εικονικών κόσμων με χρήση αντικειμένων 3d. Με την ευγενική του χορηγία το Ίδρυμα Μποδοσάκης δίδει τη δυνατότητα στους μαθητές του σχολείου μας να "ζωντανέψει" τα εικονικά αντικείμενα που τόσα χρόνια δημιουργούσαν στον υπολογιστή και παράλληλα να βελτιώσουν την παιδαγωγική διαδικασία και την προσφερόμενη μάθηση. Μόρια και άτομα ζωντανεύουν καθώς ο μαθητής προσπαθεί να κατανοήσει τη λειτουργία τους. Ο έλικας DNA εκτυπώνεται και επεξηγείται όπως επίσης και μέρη του ανθρώπινου σώματος. Ιστορικά κτίρια και περιοχές εκτυπώνονται για να αποτυπωθούν όχι πια περιγραφικά αλλά φυσικά. Μακέτες και έννοιες τεχνολογίας μπορούν επίσης να δημιουργηθούν.

Η τριδιάστατη εκτύπωση δεν είναι μια νέα τεχνολογία, αλλά στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένη. Μέσα από την εξοικείωση των μαθητών με την τεχνολογία αυτή προσφέρονται νέες προοπτικές για το μέλλον τους.

Και πάλι θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Ίδρυμα Μποδοσάκης για την ευγενική του χορηγία.

Με τιμή,

Παρασκευή Κουρή