Σημείωση! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies

Παρακαλώ πατήστε I understand Διαβάστε περισσότερα

Κατανοώ

Το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του, δημιούργησε την τρέχουσα σελίδα με σκοπό να ενημερώσει, διευκολύνει και πληροφορήσει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του σχολείου. 

Για συνέχεια στην πλοήγηση στην ιστοσελίδα, παρακαλώ πατήστε Κατανοώ

 

Δελτίο Τύπου 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας

 

Το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, συναισθανόμενοι τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και θέλοντας να συνεισφέρουμε στον αγώνα που δίνουν  οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία μας, εκτυπώσαμε, μέσω των 3d εκτυπωτών που διαθέτουμε, τις πρώτες 60 προστατευτικές υγειονομικές ασπίδες, εγκεκριμένες από το Υπουργείο Υγείας.

Το υλικό αυτό, θα διατεθεί στο Υπουργείο Υγείας για να το κατανείμουν στα νοσοκομεία της χώρας μας για τους υγειονομικούς. Συνεργαστήκαμε με μία μεγάλη ομάδα από όλη την Ελλάδα με το όνομα «Hellas Covid19 3d Printing Supplies” οι οποίοι θα παραλάβουν το εκτυπωμένο υλικό, θα τοποθετήσουν ειδικές ζελατίνες και λάστιχα στερέωσης στο κεφάλι και θα τα παραδώσουν στο Υπουργείο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Ίδρυμα Μποδοσάκης (1ο Γυμνάσιο) και το Μορφωτικό Ίδρυμα Αμερικανικής Πρεσβείας (Δημόσια Βιβλιοθήκη) για τη δωρεά των 3d Εκτυπωτών. Επιπλέον, ακόμα ένα ευχαριστώ θα θέλαμε να απευθύνουμε στη Δ/ντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης κ. Άννα Κατσάνη και την υπάλληλο κ. Κατερίνα Μεσημέρη για τη συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα καθώς και στον εκπαιδευτικό κ. Χρήστου Χάρη για την βοήθειά του στην εκτύπωση και προετοιμασία για αποστολή των αποστειρωμένων εκτυπωμένων ασπίδων.

Έχουμε αναρτήσει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία εκτύπωσης, εξοπλισμό κ.α. των εκτυπώσεων, στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, στη διεύθυνση:

https://www.1gimnasiokerkiras.gr/index.php?option=com_content&view=article&layout=edit&id=351

Τέλος, δημιουργήσαμε και ένα time-lapse εκτύπωσης μίας ασπίδας το οποίο μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=LLG1t08hfjo&t=28s

Από τη Δ/νση του Σχολείου μας

Παρασκευή Κουρή

Γιώργος Κεφαλλωνίτης