Σημείωση! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies

Παρακαλώ πατήστε I understand Διαβάστε περισσότερα

Κατανοώ

Το 1ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του, δημιούργησε την τρέχουσα σελίδα με σκοπό να ενημερώσει, διευκολύνει και πληροφορήσει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του σχολείου. 

Για συνέχεια στην πλοήγηση στην ιστοσελίδα, παρακαλώ πατήστε Κατανοώ

Οδηγίες για ασφαλή προσέλευση στο σχολείο

Σεπτέμβριος 2021

 

  • Τα παιδιά έρχονται στο σχολείο επιδεικνύοντας είτε Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, είτε βεβαίωση νόσησης μέσα στο τελευταίο 6μηνο, είτε έχοντας πραγματοποιήσει self test
  • Self test γίνεται το αργότερο 24 ώρες πριν την Τρίτη και Παρασκευή κάθε εβδομάδας. Οι μαθητές έρχονται σχολείο με το έντυπο (όχι χειρόγραφο) 
  • Εξαίρεση του παραπάνω αποτελεί η πρώτη εβδομάδα όπου το self test θα γίει έως και 24 ώρες πριν την Δευτέρα 
  • Οι μαθητές με τους γονείς τους τα προμηθεύονται έγκαιρα από τα φαρμακεία. (Μπορούν να προμηθευτούν 6 σετ self test για τις επόμενες 3 εβδομάδες έως και τις 17/9/2021 
  • Μαθητές χωρίς κάποιο από τα παραπάνω (εμβόλιο, νόσηση ή self test) δεν θα γίνονται δεκτά κατά τον έλεγχο και θα καλείται ο γονέας να παραλάβει το παιδί για να επιστρέψουν σπίτι.
  • Έλεγχος θα γίνεται από τον καθηγητή της 1ης ώρας κάθε Τρίτη και Παρασκευή αφού πρώτα οι μαθητές μπουν στην τάξη

  

Ατομικές Προφυλάξεις

 

Σε περίπτωση που το παιδί δεν νοιώθει καλά, αλλά το self test δεν είναι θετικό, προβαίνει σε rapid test και μετά από επικοινωνία με την Διεύθυνση του σχολείου, δεν προσέρχεται στο σχολείο και παραμένει σπίτι για δέκα μέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων και μέχρι να έχουν συμπληρωθεί́ τρία (3) εικοσιτετράωρα απυρεξίας (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικού́) και να έχουν βελτιωθεί́ τα συμπτώματα.

 

 

Περίπτωση Ύποπτου Κρούσματος

 

Εάν μαθητής εμφανίσει συμπτώματα κατά την διάρκεια που βρίσκεται στο σχολείο,

  1. Αποχωρεί́ από́ τον χώρο του σχολείου μετά από́ συνεννόηση με τους υπευθύνους και τους κηδεμόνες του και υποβάλλεται σε εργαστηριακό́ διαγνωστικό́ έλεγχο (rapid test ή PCR)
  2. Εν αναμονή του αποτελέσματος, οι ανωτέρω παραμένουν σε απομόνωση κατ’ οίκον εφόσον κρίνεται από τον ιατρό ότι η κατάστασή τους δεν απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο, ενώ το σχολείο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.
  3. Γονέας/κηδεμόνας του/της μαθητή/τριας ενημερώνει άμεσα τον υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19 της σχολικής μονάδας (ή τον Διευθυντή) για το θετικό αποτέλεσμα του διαγνωστικού τεστ για COVID-19.
  4. Μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την παρέλευση τουλάχιστον δέκα (10) ημερών και την πάροδο τριών (3) εικοσιτετραώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών), καθώς και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων.

 

 

Αναλυτικές οδηγίες όπως αναρτήθηκαν σε εκπαιδευτική ιστοσελίδα μπορείτε να διαβάσετε εδώ